Skip to main content

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ολομελειών των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης

Ικανοποίηση από τη συμμετοχή των στελεχών. Επόμενο βήμα οι δομές υγείας. Ήδη η Νομαρχιακή επισκέφτηκε «Άγιο Παύλο» και 2η και 3η ΤΟΜΥ.

Με τις οργανώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των ολομελειών των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει ήδη κλείσει τον πρώτο κύκλο των συναντήσεων και συνεδριάσεων σε όλες τις κομματικές οργανώσεις της Α' Θεσσαλονίκης, ενώ έχει καταρτίσει και λίστες με ζητήματα και τις προτάσεις που προέκυψαν ανά περιοχή από τους τοπικούς διαλόγους.

Η πρώτη δημοτική ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά στις 19 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε η συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση στελεχών των δημοτικών οργανώσεων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά. Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δημοτική ολομέλεια Νεάπολης-Συκεών και ο πρώτος κύκλος έκλεισε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, με την ολομέλεια των οργανώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ικανοποίηση από την προσέλευση των στελεχών σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ επισημαίνεται ότι αυτός ήταν ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης και συζήτησης με τους φίλους και τα μέλη του κόμματος και πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, «υπάρχει ικανοποίηση για τη συμμετοχή και θα επιδιώξουμε ακόμη περισσότερη στην πορεία. Δημιουργούμε μέσα από τις τοπικές διαβουλεύσεις μια ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη, με προτεραιότητες, με ζητήματα που εκκρεμούν, με προτάσεις για την προοπτική της πόλης. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε μια ενοποίηση των αυτοδιοικητικών μας δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια άτυπη δημοτική ομάδα, που θα δίνει τον 'τόνο', εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δουλεύουμε ώστε όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, να έχουν μια κοινή στάση σε κεντρικά ζητήματα και όποτε απαιτείται να λειτουργούν ενιαία, όπως για παράδειγμα στην ανάγκη για ένα ψήφισμα, που δεν αφορά σε ένα αμιγώς τοπικό θέμα, αλλά σε ένα κεντρικό ζήτημα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούν να συντονίζονται όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι και να καταθέτουν ταυτόχρονα στους δήμους τα ψηφίσματά μας».

Υγεία

Ταυτόχρονα, βάσει προγραμματισμού, η Νομαρχιακή πρόκειται να επισκεφτεί όλα τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη. Ήδη χτες κλιμάκιο της Νομαρχιακής επισκέφτηκε το χώρο όπου συστεγάζονται η 2η και 3η ΤΟΜΥ Θεσσαλονίκης, ενώ έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Και στις δυο επισκέψεις αναδείχτηκαν ζητήματα, όπως της υποστελέχωσης και των ελλείψεων, αλλά και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στον Εύοσμο και στο «Ιπποκράτειο», ενώ θα γίνει και η δημόσια παρουσίαση του ψηφοδελτίου που υποστηρίζει το κόμμα για τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της Νομαρχιακής με εκπροσώπους του ψηφοδελτίου της «Προοδευτικής Πρωτοβουλίας Ιατρών», που θα είναι και η παράταξη η οποία θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου και αναμένεται να παρουσιαστούν οι υποψήφιοι.