Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα μέτρα για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευρώπη 2020 αποφάσισαν να ζητήσουν από το εαρινό συμβούλιο κορυφής οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος.
Συγκεκριμένα μέτρα για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευρώπη 2020, αποφάσισαν να ζητήσουν από το εαρινό συμβούλιο κορυφής οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, ενός φορέα που εκπροσωπεί 65 εκατομμύρια Ευρωπαίων με αναπηρία, άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τα 65 και πλέον εκατομμύρια Ευρωπαίων με αναπηρία ζητούν από τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξουν στην πρωτοβουλία Ευρώπη 2020 το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την αναπηρία. Να θέσουν σε κίνηση, δηλαδή, έναν πρακτικό μηχανισμό συντονισμού των πολιτικών στην ΕΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων, της φτώχιας και του ρατσισμού, για την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία.

«Τώρα που η κρίση κυριαρχεί στην ΕΕ, τώρα είναι η ώρα να μεταβούν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ από τα λόγια στα έργα. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Φόρουμ αποτελείται από 30 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την αναπηρία από τις χώρες της ΕΕ, καθώς και 16 Εθνικά Συμβούλια Ατόμων με Αναπηρία.