Skip to main content

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα - Οκτώ άτομα νοσηλεύονται

Καμένες εκτάσεις, κατεστραμμένα τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ζήριας και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός της φωτιάς στην Αχαΐα

Ολονυχτία ήταν η μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Περισσότερα από 20 σπίτια έχουν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά μαίνεται ακόμη, σε πολλές και διάσπαρτες εστίες. Τη νύχτα υπήρξαν αναζωπυρώσεις.

Ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς ενώ με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι 16 τραυματίες

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων έχει μεταβεί στην περιοχή της Αιγιαλείας για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.