Skip to main content

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά – Εκκενώσεις οικισμών

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουλίου στην Κεφαλονιά μαίνεται ανεξέλεγκτη - Εκκενώσεις οικισμών και SMS από το 112.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουλίου στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι,  Πάστρας και της περιοχής Κολαΐτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά ενισχύθηκαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μεταβαίνουν με το Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ και με 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.

Συνολικά επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 32 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός και τους συνέστησαν να μείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών χαρακτηρίζοντας παράλληλα εξαιρετικά επείγουσα την κατάσταση.

Καταγγελία ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ». Μάλιστα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε., για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Και στις δύο περιοχές, το πρόβλημα επικοινωνίας είναι σοβαρό αφού τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Ήδη, τεχνικοί των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι «τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».