Skip to main content

ΟΛΘ: Αλλάζει από τον Απρίλιο η διαχείριση των προς εξαγωγή κοντέινερ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΟΛΘ και του ΣΕΒΕ συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη ανάμεσα στην ΟΛΘ ΑΕ και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), με αντικείμενο την πορεία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο διοίκησης της ΟΛΘ, κράτησε περίπου τρεις ώρες και στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το λιμάνι για τις εξαγωγές τους. Γι' αυτό άλλωστε εκπροσωπήθηκαν εξαγωγικές επιχειρήσεις, που είναι μέλη του ΣΕΒΕ χωρίς να συμμετέχουν στη διοίκηση.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκε το νέο σύστημα με το οποίο θα λειτουργεί από τον ερχόμενο Απρίλιο ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης των προς εξαγωγήν κοντέινερς. Όπως τόνισε, η διοίκηση της ΟΛΘ προς τους εκπροσώπους του ΣΕΒΕ οι δυνατότητες θα αυξηθούν, αφού προτίθενται ακόμη 26 στρέμματα, ενώ η στοιβασία γίνεται πυκνότερη. Στην ουσία πρόκειται για αλλαγές που εντάσσονται στο σταδιακό επανασχεδιασμό της συνολικής λειτουργίας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, στην εκδήλωση συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων τις οποίες έχει δρομολογήσει η διοίκηση της νέας ΟΛΘ ΑΕ. Ειδική αναφορά έγινε στην επέκταση της 6ης προβλήτας, το έργο της οποίας –σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη- θα γίνει με τον ταχύτερο τεχνικά τρόπο, ώστε να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η σύμβαση εξαγοράς της ΟΛΘ ΑΕ την περασμένη Άνοιξη.