Skip to main content

ΟΛΘ: Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για τον Ανεξάρτητο Μηχανικό

Τέσσερις εταιρείες και ένα κοινοπρακτικό σχήμα, με πολύ ισχυρές περγαμηνές, διεκδικούν την παρακολούθηση των επενδύσεων των 180 εκατ ευρώ.

Ένα κοινοπρακτικό σχήμα και τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς στον κλάδο του project και construction management,  συμμετείχαν στo διαγωνισμό της ΟΛΘ Α.Ε. για τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, ο οποίος και έχει αποφασιστικό ρόλο στην παρακολούθηση και αξιολόγηση των υποχρεωτικών επενδύσεων των 180 εκατ. ευρώ, που πρέπει να γίνουν στο ιδιωτικοποιημένο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο διαγωνισμό, φακέλους και προσφορές υπέβαλαν οι εξής πέντε:

- Η αμερικανική AΕCOM, μαζί με τις ελληνικές εταιρείες ΣAMAΡΑΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και SALFO

- H αμερικανική Hill International, που σημειωτέον λειτουργεί ως Ανεξάρτητος Μηχανικός για το επενδυτικό πρόγραμμα στον ΟΛΠ.

- Η γερμανική ΙΝROS LACKNER.

- Η ισπανική EPTISA

- H HMEROS.

H OΛΘ Α.Ε. , πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εμπρόθεσμα και βάση των συμβατικών της υποχρεώσεων, ενημερώσει το ελληνικό δημόσιο (σ.σ. ΥΕΝ και Αρχή Λιμένων) για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας οπότε και αναμένεται η ανακοίνωση της επιλογής του αναδόχου.

Ο Ανεξάρτητος Μηχανικός έχει ουσιαστικό και κρίσιμο ρόλο για την υλοποίηση των επενδύσεων, από πλευράς ιδιωτών, καθώς ελέγχει το Σχέδιο Οριστικής Μελέτης για κάθε έργο των υποχρεωτικών επενδύσεων, παρακολουθεί την κατασκευή του και αξιολογεί τον βαθμό εκπλήρωσής του.