Skip to main content

ΟΛΘ: Ο Κουρουμπλής θα χειριστεί το θέμα των προσλήψεων

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέλαβε πρωτοβουλία, επιστρέφει η ηρεμία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η πόλη δεν θέλει νέες κινητοποιήσεις.

Η παρέμβαση Κουρουμπλή υπήρξε καθοριστικής σημασίας για να επιστρέψει ο ΟΛΘ σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, σε μία φάση μεταβατική και ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που αναμένεται να καταλήξουν στην ανάληψη του μάνατζμεντ από κοινοπραξία ιδιωτών.

Η απόφαση του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. που αφορά την μη πρόσληψη προσωπικού, τρόπον τινά «παγώνει», μέχρι να διερευνήσει το θέμα ο υπουργός Ναυτιλίας και να βρει τρόπους επίλυσής του αφού αφορά άμεσα την λειτουργία του λιμανιού και των παραγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διακίνηση containers.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr και μετά από μία ακόμη επικοινωνία που είχαν οι συνδικαλιστές με τον υπουργό Ναυτιλίας, οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ θα περιμένουν τα αποτελέσματα των ενεργειών που δεσμεύτηκε να κάνει ο κ. Κουρουμπλής σε ότι αφορά το θέμα των προσλήψεων εργαζομένων για την εξυπηρέτηση των εγχωρίων προς εξαγωγή containers, δραστηριότητα που βεβαίως συνδέεται με την λειτουργία του ΣΕΜΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, με θέμα τις προσλήψεις 78 ατόμων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, αφού θα καλύπτουν κύριες και διαρκείς δραστηριότητες του λιμένα. Το θέμα είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, επειδή η διοίκηση αποφάσισε την ανάκληση των προσλήψεων και οι εργαζόμενοι επέμεναν σε αυτές, ενώ μεγάλη ήταν και η ανησυχία των παραγωγικών τάξεων της πόλης που σε περίπτωση κινητοποιήσεων θα «πληρώσουν» τις επιπτώσεις των προβλημάτων που θα προκληθούν.