Skip to main content

Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-0

Με το γκολ του Σολάκη στο 61’, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη κόντρα στην Κέρκυρα με 1-0 και την προσπέρασε στη βαθμολογία.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, και παρά το γεγονός πως ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της δίκαιης αποβολής του Σανκαρέ στο 84’, άξιζαν τους τρεις βαθμούς. Με το τρίποντο αυτό ο Βόλος έφτασε τους 13 πόντους, έναν περισσότερο από την Κέρκυρα, η oποία έχασε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για τέταρτη εβδομάδα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν διατεθειμένες να παίξουν επιθετικά για το γκολ. Μάλιστα, μόλις στο δεύτερο λεπτό σημειώθηκε και η πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Χαμπλ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Γιακούποβιτς έπεσε και μπλόκαρε. Αν και αυτή η φάση μας προϊδέαζε για ένα καλό παιχνίδι, τα επόμενα είκοσι λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.

Τελικά, η πρώτη αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 38’, όταν από σέντρα ο Ρόκας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Μαϊστόροβιτς απομάκρυνε την τελευταία στιγμή σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ο Βόλος συνέχισε να πιέζει και στο 43’ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν από δυνατό σουτ του Μάρτιν ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν. Το ημίχρονο πάντως θα μπορούσε να είχε λήξει και με την Κέρκυρα να είναι μπροστά στο σκορ, καθώς ο Επστάιν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφυγε στην κόντρα, έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Γιακούποβιτς έδιωξε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή διαιτητή, καθώς ο Παμπορίδης λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και έτσι στην θέση του πέρασε ο Τσινιάρης. Αλλαγές έκαναν όμως και οι δύο προπονητές, με τον Τσιώλη να περνάει τον Καπετάνο στον αγωνιστικό χώρο και τον Τεννέ τον Φλαβίνιο. Το παιχνίδι ήταν γρήγορο, με κίνηση και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως κάποια καλή φάση. Τελικά, στο 61’ ο Ολυμπιακός έφτασε και στο γκολ. Ο Ούμπιντες έβγαλε πολύ ωραία τη σέντρα από δεξιά και ο Σολάκης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Κέρκυρα στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Βόλος ήταν αυτός που έφτασε και πάλι πιο κοντά στο γκολ.

Στο 69’ το δυνατό σουτ του Μάρτιν μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, έχασε το άχαστο. Ο Μπρέσκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, ο Μάρτιν έβαλε την προβολή από κοντά, όμως έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 84’ όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Σανκαρέ χτύπησε εκτός φάσης τον Μακρή και δίκαια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος και εύκολα έφτασε στη νίκη.

Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, αν στο 94’ ο Γιακούποβιτς δεν έδιωχνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φοβερό σουτ του Στολτίδη έξω από την περιοχή.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακοπούβιτς, Σέλεσι, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Αλβαρες, Ρόκας (46΄ Καπετάνος), Ούμπιντες, Μόνχε, Μαρτίν (77΄ Πέρεζ Κάστρο), Σολάκης (68΄ Μπρέσκα)

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος (85΄ Δεινόπαπας), Μακρής, Στολτίδης, Χαμπλ (54΄ Φλαβίνιο), Καλαντζής (62΄ Γιάντσης), Τσίγκας, Επστάιν