Skip to main content

Ολυμπιακός πέντε αστέρων

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Πανιώνιο με 5-0 και παρέμεινε στην κορυφή με 21 βαθμούς. Δύο γκολ ο Μιραλάς, από ένα Τοροσίδης, Πάντελιτς και Ριέρα.
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Πανιώνιο με 5-0 και παρέμεινε στην κορυφή με 21 βαθμούς. Δύο γκολ ο Μιραλάς, από ένα Τοροσίδης, Πάντελιτς και Ριέρα.

Ο Κέβιν Μιραλάς ξεμπλόκαρε την ομάδα του με εκπληκτικό γκολ στο 34΄, για να ακολουθήσουν άλλα 4 τέρματα στην επανάληψη και να πετύχει η ομάδα του Βαλβέρδε τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή της νίκη.

Αυτή ήταν η 16η συνεχόμενη εντός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου και η τέταρτη φορά σε αυτό το διάστημα που οι Πειραιώτες επικρατούν με 5-0.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο και Ρ. Μπράβο από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ουρτάδο και Γ. Παπαδόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Ριέρα και Φετφατζίδη στις πτέρυγες και τον Φουστέρ στον γνωστό του ρόλο, πίσω από τον Μιραλάς, ο οποίος πήρε θέση στη γραμμή κρούσης.

Από την πλευρά του, ο Άκης Μάντζιος είχε τον Μάχο στα γκολπόστ και ακραία μπακ τους Βαρό και Κοντοέ.

Σιόβας και Λάτκα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Σάμαρης και Τσότσαλιτς κάλυψαν τον χώρο στη μεσαία γραμμή, με τους Ριέρα, Μπάλαμπαν και Γουνδουλάκη να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα και τον Κουμορτζί πίσω τους.

Η απουσία των Ιμπαγάσα και Ντουντού ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε αρρυθμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και δε χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 10 λεπτά για να το αντιληφθεί κανείς.

Οι Πειραιώτες ήταν στατικοί, άνευροι και προσπαθούσαν με γεμίσματα να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή, διευκολύνοντας έτσι τους αμυντικούς του Πανιωνίου.

Στο 4’, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ με τον Σίτο Ριέρα, το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από την πλευρά του, ο μεγάλος Ριέρα είχε ένα καλό σουτ στο 8’, που εξουδετέρωσε ο Μάχο.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο ημίωρο θα το ξεχάσουν πολύ γρήγορα όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε ένα παιχνίδι που δε βλεπόταν, χρειαζόταν κάποια προσωπική ενέργεια για να ξυπνήσει ο κόσμος.

Έτσι, ο Κέβιν Μιραλάς ήταν εκείνος που έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο, πετυχαίνοντας στο 34’ και για δεύτερη σερί αγωνιστική γκολ παγκόσμιας κλάσης.

Ο Βέλγος έγινε κάτοχος της μπάλας στην μεσαία γραμμή, σπρίνταρε και με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Μάχο, που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Στο 36’ ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, είχε ένα καλό πλασέ, με το δεξί μάλιστα, ο Μάχο όμως εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Το γκολ, λοιπόν, του Μιραλάς ήταν αρκετό για να πάει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του.

Στόχος του Ολυμπιακού στην επανάληψη ήταν το γρήγορο δεύτερο τέρμα, ώστε να μπουν γερές βάσεις για το τρίποντο, και ο Βασίλης Τοροσίδης τα κατάφερε στο 51΄.

Από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη, ο Ραούλ Μπράβο έκανε... κάτι σαν σουτ, με τον Τοροσίδη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με γυριστό να σημειώνει το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος έμοιαζε να έχει παραδοθεί μετά το 2-0, χωρίς πάντως και οι γηπεδούχοι να "φορτσάρουν" ιδιαίτερα.

Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" μπόρεσαν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, με τον Ριέρα να κερδίζει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Μιραλάς και ο Βέλγος επιθετικός με ψύχραιμο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 68΄.

Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ για τον 23χρονο άσο στο πρωτάθλημα, που έβαλε ξανά την υπογραφή του σε παιχνίδι της ομάδας του.

Στο 70΄ ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μάρκο Πάντελιτς αντί του Φουστέρ, ενώ στο 77΄ ο Νέμεθ πήρε τη θέση του Μιραλάς.

Με το καλημέρα, οι δυο παίκτες συνδυάστηκαν άψογα, με τον Σέρβο φορ να βρίσκει δίχτυα στο 78΄  σε κενή εστία και να γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση για κάτι καλό και στο φινάλε. Έτσι, ακριβώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Φετφατζίδης "σέρβιρε" στον Ριέρα, με τον Ισπανό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα καθώς με άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Έτσι, οι Πειραιώτες έφτασαν σε μια θριαμβευτική επικράτηση και παράλληλα διατηρήθηκαν στην κορυφή με 21 βαθμούς.

Αντίθετα, στα χαμηλά έμεινε ο Πανιώνιος, καθώς με 7 βαθμούς ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη στη 14η θέση.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (62΄ Μοδέστο), Τοροσίδης, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (70΄ Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (77΄ Νέμεθ)

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (84΄ Κολοβός), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (60΄ Χίκα), Ριέρα, Μπάλαμπαν (66΄ Κούκετς).