Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

OLYMPUS FIELDS: ΟΙ… ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Ο Κώστας Γκουντέλιας και η σύντροφός του Κατερίνα Καλαμπάκα καλλιεργούν έξω από το Λιτόχωρο πάνω από 60 είδη αρωματικών φυτών και εδώδιμων λουλουδιών

Εκείνος είναι χημικός με διδακτορικό στη φαρμακολογία κι εκείνη δασολόγος. «Πάντρεψαν» δημιουργικά τις ιδιότητες και τις επιστημονικές τους γνώσεις και δημιούργησαν την Olympus Fields, μια οργανική φάρμα γεμάτη χρώματα και ευωδιές, στους πρόποδες του Ολύμπου, με καλλιέργειες αρωματικών φυτών και εδώδιμων λουλουδιών.

Ο Κώστας Γκουντέλιας και η σύντροφός του Κατερίνα Καλαμπάκα σε μια έκταση 10 στρεμμάτων έξω από το Λιτόχωρο καλλιεργούν πάνω από 60 είδη βοτάνων και εδώδιμων λουλουδιών, από τσάι του βουνού, δενδρολίβανο, δάφνη, λουίζα, λεβάντα και φασκόμηλο μέχρι τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, καλέντουλες, πανσεδάκια και καπουτσίνους.

Μάλιστα, τα αποξηραμένα τους λουλούδια μετρούν 14 κωδικούς, ενώ τα νωπά ένα μίγμα με άνθη της εποχής. Τα βότανά τους φεύγουν αποκλειστικά στο εξωτερικό και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αυστρία, όπου συσκευάζονται από τον παραλήπτη, ενώ τα εδώδιμα λουλούδια τους, νωπά και αποξηραμένα, κυκλοφορούν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά, με το brand name Olympus Fields, για χρήσεις στη γαστρονομία και τη ζαχαροπλαστική. Μάλιστα, συχνά το ζευγάρι δημιουργεί και custom made είδη, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών του.