Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
x

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΓΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το υπουργείο Υγείας αναζητά νέα κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών.

Νέα δέσμη κινήτρων αναζητεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων, πέραν των κινήτρων που έχουν ήδη δοθεί (επίδομα 400 ευρώ σε αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε περισσότερα από 400 άγονα περιφερειακά ιατρεία, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ που είναι σε καθεστώς άγονου Α΄κτλ), αναζητεί νέα κίνητρα για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία αυτών των περιοχών.

Μια τεκμηριωμένη εισήγηση από Ομάδα Εργασίας που συστήνεται άμεσα, θα διευκολύνει τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και θα συμβάλλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη, επισημαίνει το υπουργείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ