Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
x

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ

Το θέμα της ταινίας «Go Dark» αναφέρεται σε μια ομάδα νέων σπήλιο-εξερευνητών που πηγαίνει να εξερευνήσει ένα σπήλαιο το οποίο πρόσφατα ανακαλύφθηκε

Μια ομάδα φοιτητών έχει βάλει στόχο να γυρίσει μια ταινία τρόμου της οποία τα γυρίσματα θα γίνουν αποκλειστικά μέσα σε ένα σπήλαιο.

«Η ταινία «Go Dark» αποτελεί ένα πρωτοπόρο εγχείρημα του οποίου εμπνευστής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Vahagn Karapetyan, φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», αναφέρει η ομάδα παραγωγής. 

Το θέμα της ταινίας αναφέρεται σε μια ομάδα νέων σπήλιο-εξερευνητών που πηγαίνει να εξερευνήσει ένα σπήλαιο το οποίο πρόσφατα ανακαλύφθηκε. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης ένα μέλος της ομάδας χάνεται. Αναζητώντας το, μια απειλή καραδοκεί και η ομάδα σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη της στη σπηλιά.

Η δυσκολία υλοποίησης μιας τέτοιας παραγωγής πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατη, αλλά χάρη στην πλέον διαθέσιμη τεχνολογία, δημιουργούνται εντυπωσιακά και πρωτόγνωρα πλάνα, σημειώνει  η ομάδα παραγωγής της ταινίας.

Η ταινία αναμένεται να γυριστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ για τα γυρίσματα έχουν επιλεχθεί τρία διαφορετικά σπήλαια τα οποία βρίσκονται στις Σέρρες. στη Χαλκιδική και στην Ασπροβάλτα. Για τους ρόλους έχουν επιλεχθεί ηθοποιοί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς γίνονται προσπάθειες για συμμετοχή γνωστού προσώπου της showbiz. Την παραγωγή πλαισιώνουν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα ισχυρίζεται πως οι μετακινήσεις και τα ειδικά εφέ επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής της και για αυτό αναζητάει χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo (δείτε εδώ) προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το καινοτόμο για την 7η τέχνη τόλμημα.

Πρόσφατα γυρίστηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια το teaser της ταινίας το οποίο οι θεατές μπορούν να δουν μέσα από την σελίδα της ομάδας στο facebook (https://www.facebook.com/godark18/) καθώς και από το κανάλι της στο youtube.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ