Skip to main content

Πυρά κατά Ζέρβα από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας

Λάθος χειρισμούς στη διαχείριση της πανδημίας καταλόγισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δήμου

Ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη καταλόγισε σύσσωμη η αντιπολίτευση στη διοίκηση του δήμου και στον δήμαρχο προσωπικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά και τις θλιβερές πρωτιές της πόλης κατά την πανδημία εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης. Ανέφερε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τα 2/3 των ενεργών κρουσμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κι αυτό προκαλεί προβληματισμό ως προς το τι έγινε και τι δεν έγινε. Και πρόσθεσε πως παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε την πιθανότητα λαθών και παραλείψεων, ο δήμαρχος «διεκδικώντας το αλάθητο, διαψεύδει τον πρωθυπουργό».

Την εκτίμηση ότι οι απαντήσεις του δημάρχου αποτελούν έμμεση παραδοχή ότι χάθηκε μία εβδομάδα για την πόλη σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης, «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

Για απαξίωση της ζωής των πολιτών κατήγγειλε στον δήμαρχο η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. «Οποιοσδήποτε σεβόταν τον εαυτό του που είπε αρχές Νοέμβρη ότι η πόλη έχει ελάχιστα κρούσματα, θα έπρεπε να φοράει μαύρα και να ζητήσει συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «την αλαζονεία του δημάρχου την πληρώνουμε ως ύβρη με πολύ βαρύ φόρο αίματος».

Από την πλευρά του, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, επισήμανε πως ο δήμαρχος παρουσίασε με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση σε σχέση με τα κυβερνητικά στελέχη και εξέφρασε την ευχή ότι «μπροστά στον κίνδυνο της τρίτης φάσης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην πόλη θα είμαστε μαζί».

Εγκληματικές ευθύνες καταλόγισε στον κ. Ζέρβα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η πολιτική της διοίκησης είχε απόλυτη ταύτιση με αυτήν της κυβέρνησης.

Στην απαξίωση από πλευράς διοίκησης των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία των πολιτών αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Αντώνης Γαζάκης, κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την κατάσταση που επικρατούσε στα λεωφορεία της πόλης και στους εργασιακούς χώρους, ζητήματα για τα οποία δεν έγινε τίποτα.