Skip to main content

Ομαδικές αγωγές κατά της Ryanair για την προσγείωση στην Τιμισοάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών από επιβάτες, προκειμένου να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την περιπέτειά τους.

Την υποβολή ομαδικών αγωγών κατά της Ryanair δρομολογούν οι επιβάτες της πτήσης Λονδίνο-Θεσσαλονίκη, που εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω χιονόπτωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία αντί για τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών από τους επιβάτες, προκειμένου να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την περιπέτειά τους.

Διαβάστε: Περιπέτεια με πτήση της Ryanair για Θεσσαλονίκη: Προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διερεύνηση της προσγείωσης της πτήσης της Ryanair στην Τιμισοάρα, σε σχέση με το αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τη μέριμνα που έπρεπε να είχε ληφθεί για τη φροντίδα των επιβατών.

Οι 184 επιβάτες της πτήσης της Ryanair, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και βρέφη, βίωσαν μία απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς όπως λένε περίμεναν επί ώρες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα σε έναν μικρό διάδρομο αναμονής όπου επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.  Μετά από πιέσεις προς την εταιρεία, ναυλώθηκαν λεωφορεία και 88 επιβάτες ξεκίνησαν οδικώς από τη Ρουμανία και έφθασαν στη Θεσσαλονίκη  το βράδυ του Σαββάτου.

Οι υπόλοιποι 89 επιβάτες παρέμειναν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο της Aegean που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και έφθασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 17.15 χθες. Άλλοι επτά επιβάτες κανόνισαν τη μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις.