Skip to main content

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, με υψηλά ποσοστά υγρασίας και ομίχλη στα πεδινά και συνθήκες παγετού στα ορεινά, επικρατούν από τα ξημερώματα, σε αρκετές περιοχές του οδικού δικτύου της Κεντρικής κ
Συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, με υψηλά ποσοστά υγρασίας και ομίχλη στα πεδινά και συνθήκες παγετού στα ορεινά, επικρατούν από τα ξημερώματα, σε αρκετές περιοχές του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα τελευταία 5 χλμ. των δρόμων από Άγιο Αθανάσιο, Άρνισσα και Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τη Βέροια και τη Νάουσα προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά στις Σέρρες, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών, κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Επίσης, συνιστάται στους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, να έχουν μαζί τους αλυσίδες, για κάθε ενδεχόμενο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ