Skip to main content

Ομαλά η έξοδος των Θεσσαλονικέων για «Πάσχα στο χωριό» - Πόσα οχήματα πέρασαν από Μάλγαρα

Σε λογικά πλαίσια η ροή των οχημάτων σε όλα τα σημεία εξόδο του νομού Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί το κύμα εξόδου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα θέματα πέραν της αυξημένης, σε λογικά επίπεδα, κίνησης στα δύο ρεύματα των διοδίων των Μαλγάρων, όπου από τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν περάσει πάνω από 50.000 οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις, ενώ σήμερα από τις 06.00 μέχρι τις 10.00 π.μ. πέρασαν από το ρεύμα εξόδου περίπου 6.900 οχήματα και εισήλθαν 2.500.

Από εκεί και πέρα στο οδικό δίκτυο προς Κατερίνη και Ημαθία δεν σημειώνεται προβλήματα με την κίνηση να διεξάγεται ομαλά.

Το ίδιο συμβαίνει και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών όπου τα οχήματα κινούνται χωρίς κανένα ζήτημα στο ρεύμα προς Χαλκιδική. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Εγνατία οδό, στα διόδια Ανάληψης, στο ρεύμα προς Καβάλα - Θράκη, καθώς και στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ισχύ από χθες αυξημένα μέτρα

Από χθες Μεγάλη Πέμπτη βρίσκονται σε ισχύ αυξημένα μέτρα τροχαίας από την αρμόδια Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης ώστε να αποφευχθούν προβλήματα αλλά και τυχόν ατυχήματα κατά την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομένων της εξόδο της Πρωτομαγιάς την άλλη εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι τα μέτρα αφορούν και την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών που βρίσκονται από χθες σε ισχύ.

Συγκεκριμένα σήμερα η απαγόρευση αφορά τις ώρες 06.00΄- 16.00΄, στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης εώς τον κόμβο Ν. Μουδανιών), στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας, καθώς επίσης και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας).

Απαγόρευση θα υπάρξει και τη Δευτέρα Του Πάσχα (25-04-2022) ώρες 12.00΄-22.00΄ στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Ν. Μουδανιών – Θεσ/νίκης (από τον κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης), στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας – Θεσ/νίκης (από τη Χ/Θ 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ/Θ 11+340) αυτής, καθώς και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο. 16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως την αερογέφυρα Θέρμης.

Με σύνεση η έξοδος λόγω ακριβής βενζίνης

Η υψηλή τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν περιορίσει δραματικά τις μετακινήσεις των πολιτών σε μεγάλες αποστάσεις.

Όπως αναφέρει άλλωστε αναλυτικό ρεπορτάζ της Voria.gr, είτε κάποιος κάνει Πάσχα στο χωριό είτε επιλέξει κάποιον από τους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, θα κληθεί να πληρώσει αυξημένα μεταφορικά κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρσι, καθώς η μέση τιμή της βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 2,057 το λίτρο έναντι 1,603 το ίδιο διάστημα του 2021. Ενδεικτικά, για η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια, συνολικής απόστασης περίπου 300 χιλιομέτρων, κοστίζει μαζί με την επιστροφή και τα διόδια 114,4 ευρώ, κατά 22 ευρώ ακριβότερη σε σχέση με πέρσι, ποσό που μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφέρειας η τιμή της βενζίνης είναι πιο ακριβή από τον μέσο όρο. Επιπλέον 15 ευρώ θα πρέπει κάποιος να πληρώσει τη διαδρομή προς τον Βόλο και προορισμούς του Πηλίου, όπως η Μακρυνίτσα, για τους οποίους είναι μεγάλο και το συνολικό αντίτιμο των διοδίων. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά ακόμα και για κοντινούς προορισμούς, όπως ο Μαρμαράς της Χαλκιδικής, με το κόστος να αυξάνεται κατά εννέα ευρώ.