Skip to main content

Ομιλία Λυγερού στον Λαγκαδά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά στις 10 Ιουλίου εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του στο περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής του Λαγκαδά με τη στήριξη του τοπικού δήμου, διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα των Λουτρών, ομιλία με θέμα «Το Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι Επιπτώσεις του».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Λυγερός. Προλογίζει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.

Διοργάνωση: Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά, Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά, Δήμος Λαγκαδά.

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης οι Σύλλογοι:

1. Σαρακατσάνων Επαρχίας Λαγκαδά "ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ".

2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού "Ο ΦΑΡΟΣ"

3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πέντε Βρυσών Λαγκαδά

4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακοντίου Λαγκαδά

5. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου

6. Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής

7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά στις 10 Ιουλίου εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του στο περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών», το οποίο απεστάλη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.