Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ: ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΙΛΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γερουσίας, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Tην πρώτη του ομιλία ενώπιον των 158 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ΝΔ έχει την αυτοδυναμία ενώ καλωσόρισε στη Βουλή τους βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά. Λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό του στην αίθουσα Γερουσίας διαπίστωσε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο». «Διαθέτουμε μία κοινοβουλευτική δύναμη μοναδική στα χρόνια της κρίσης. 62 στελέχη μας εκλέγονται για πρώτη φορά σηματοδοτώντας την ανανέωσή μας. Κάποιοι προέρχονται από όμορες πολιτικές δυνάμεις, δηλώνοντας τη διεύρυνσή μας, ενώ 19 από τους βουλευτές μας είναι 30ρηδες, αποδεικνύοντας τη φυσική αναζωογόνησή μας».

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», είπε στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ με 158 βουλευτές, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, όπως είπε.

«Αναβάθμιση πολιτικού λόγου, αντιπαράθεση με επιχειρήματα ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές του. Η ψήφος της 7ης Ιουλίου αποτελεί απάντηση κατά του λαϊκισμού και των ακραίων μορφών, είπε ο πρωθυπουργός. Είναι κατάκτηση η απουσία του φασιστικού μορφώματος από τη Βουλή», τόνισε.

Ζήτησε από τους βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία. Ζήτησε, επίσης, να μην υπάρχουν κενά έδρανα από τους βουλευτές της ΝΔ. Το βήμα της Βουλής επιβραβεύει την ποιότητα και την σκληρή δουλειά, επισήμανε.

 

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γερουσίας, ξεκίνησε η εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ