Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ

Ομιλία σε εκδήλωση σχετικά με την πυρηνική εξάπλωση, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου, την εναρκτήρια ομιλία σε εκδήλωση σχετικά με την πυρηνική εξάπλωση, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός προσδιόρισε ως θέμα της συζήτησης τις προκλήσεις, τις πολιτικές και το καθεστώς ελέγχου των όπλων, στο πλαίσιο της πυρηνικής εξάπλωσης.

Τόνισε, δε, ότι παρόλο που η πυρηνική δύναμη δεν έχει πρόσφατα εξασκηθεί, πολλά κράτη επενδύουν σε αυτή, καθιστώντας τη θέμα μείζονος προβολής.

Αναφέρθηκε στα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη μαζική διάδοση των πυρηνικών όπλων, την ανάγκη ελέγχου και τις προσπάθειες για μείωση του αριθμού και του ρόλου τους.

Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στάθηκε στις δραματικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η μετάβαση από τη συμβατική στην πυρηνική μορφή πολέμου και κατέληξε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η μείωση της αποτροπής λόγω της εξάπλωσης αυτής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ