Skip to main content

Όμιλος Σαββίδη: Έκπληξη στη Βίλα Ζαρντινίδη και επέκταση στην Αθήνα

Τα επόμενα επενδυτικά σχέδια του ομίλου Σαββίδη. Έκπληξη στη Βίλα Ζαρντινίδη, τι θα γίνει με το «κόκκινο σπίτι». Σε αναζήτηση ξενοδοχείου στην Αθήνα

Η ριζική ανακαίνιση του Μακεδονία Παλλάς φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή για τις επενδυτικές δραστηριότητες του ομίλου Dimera του Ιβάν Σαββίδη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα επιχειρηματικά σχέδια στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.

Έτσι, όπως αποκάλυψε η στενή συνεργάτις του κ. Σαββίδη Μαρία Γκοντζάρεβα στόχος του ομίλου είναι η επέκταση στην τουριστική αγορά της Αθήνας με ένα αντίστοιχο ξενοδοχείο του Makedonia Palace αλλά και η επέκταση με ξενοδοχειακές μονάδες σε παραθεριστικές περιοχές της Ελλάδας. Την ίδια ώρα προχωρούν οι διαδικασίες, γραφειοκρατικές και άλλες, για την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Η κ. Γκοντζάρεβα ανέφερε επίσης ότι μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται στη Βίλα Ζαρντινίδη, επίσης ιδιοκτησίας του κ. Σαββίδη, μία «έκπληξη» που θα προκαλέσει αίσθηση στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο ιστορικό κτήριο της πόλης, για την αγορά του οποίου επενδύθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ και άλλα 2,5-3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και αξιοποίησή του, θα αποκαλυφθεί ένας πολυχώρος/ χώρος εκδηλώσεων (σ.σ venue τον ονόμασε).

Επιπλέον, το «κόκκινο σπίτι» στη Πλατεία Αγίας Σοφίας, αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να πάρει τις απαιτούμενες άδειες ώστε σε διάστημα ενός έτους να αποκατασταθεί για να στεγαστούν σε αυτό τα γραφεία του Ομίλου Σαββίδη. Το διατηρητέο αυτό ακίνητο αγοράσθηκε για το ποσό 4,7 εκατ. ευρώ και για την αποκατάστασή του θα επενδυθούν περί τα 3 εκατ. Ευρώ.