Skip to main content

Όμηροι του THESi δηλώνουν οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εύρεση θέσης στάθμευσης μετέφεραν στον Σωκράτη Δημητριάδη κάτοικοι της Α΄κοινότητας

Η στάθμευση των οχημάτων είναι σύμφωνα με τους κατοίκους του κέντρου το κυριότερο πρόβλημα που τους απασχολεί όσον αφορά το κυκλοφοριακό.

Αυτή τη θέση μετέφεραν νωρίτερα σε συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη οι κάτοικοι της Α' κοινότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να καταργηθεί το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης THESi ή να βρεθεί μια λύση ώστε να κατοχυρωθούν περισσότερες θέσεις για όσους μένουν στο κέντρο και να μην τις καταλαμβάνουν επισκέπτες.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι προσπαθούν να βρουν μάταια μια θέση για το όχημά τους και αναγκάζονται να το αφήνουν πολύ μακριά από το σπίτι τους ή να πληρώνουν ιδιωτικό πάρκινγκ.

Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε τo σύστημα THESi ως μια κακή σύμβαση ενώ επισήμανε πως η διοίκηση επιδιώκει μια συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να γίνει μια αναδιανομή και να κατοχυρωθούν περισσότερες θέσεις για τους κατοίκους στο κέντρο αλλά και για τους εργαζόμενους. Μάλιστα όταν του ανέφεραν πως εφόσον ψήφισαν τη σημερινή διοίκηση περιμένουν και τις ανάλογες λύσεις, τόνισε πως η σύμβαση υπεγράφη από μια προηγούμενη διοίκηση «που επίσης κάποιοι άλλοι ψήφισαν» και ότι αυτή η «σύμβαση μπορεί να λυθεί μόνο όταν η εταιρεία λάβει όλα τα χρήματα που συμφωνήθηκαν».

Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν όταν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι, δηλώνοντας όμηροι της εταιρείας και του συστήματος στάθμευσης THESI, επέμειναν ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει μέριμνα γι'αυτούς και έπειτα για τους εργαζόμενους, καθώς όπως είπαν διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν μόνο τα ξημερώματα όταν κλείνουν τα μπαρ. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και καταστηματάρχες τόνισαν πως και οι ίδιοι πρέπει να λάβουν περισσότερες θέσεις στην αναδιανομή, καθώς η πόλη διαθέτει μόνο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, τον ΟΑΣΘ, που δεν τους εξυπηρετεί.

Παράλληλα, οι κάτοικοι έθεσαν στον κ. Δημητριάδη το ζήτημα της αστυνόμευσης, τονίζοντας πως η δημοτική αστυνομία οφείλει να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους όλες τις ημέρες της εβδομάδας αλλά να προχωράει και σε περισσότερες κλήσεις.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή που η δημοτική αστυνομία απαρτίζεται από μικρό αριθμό δυνάμεων, αλλά μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα θα ήταν η χρήση καμερών ασφαλείας, προκειμένου να φωτογραφίζονται οι πινακίδες όσων παρανομούν, ωστόσο υπάρχουν κωλύματα λόγω των προσωπικών δεδομένων. Τόνισε όμως ότι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια έτσι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η χρήση καμερών σε συννενόηση με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, οι κάτοικοι επισήμαναν στον κ. Δημητριάδη ότι λόγω THESi, υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των κάδων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πολλά σκουπίδια σε ορισμένες γειτονιές ενώ παράλληλα τόνισαν ότι τίθεται ζήτημα και με τις πιάτσες των ταξί, που καταλαμβάνουν μεγάλο αριθμό θέσεων. Σχετικά με αυτό, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως μια δική του πρόταση είναι να δημιουργηθούν πιάτσες περιφερειακά του κέντρου που θα τροφοδοτούν τα νευραλγικά σημεία έτσι ώστε να αδειάσουν αυτές οι θέσεις. 

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Α' κοινότητας Απόστολος Βεϊζαδές, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Χάρης Αηδονόπουλος, κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.