Skip to main content

Ομίχλη στη Βόρεια Ελλάδα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου παρά την άνοδο της θερμοκρασίας σε ορισμένα τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγετ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου παρά την άνοδο της θερμοκρασίας σε ορισμένα τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωννίνων, καθώς επίσης και από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν Πέλλας.

Με χαμηλές ταχύτητες εξάλλου, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την ομίχλη, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, αφού οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι ιδανικές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, που τα επισκέπτονται από το πρωί εκμεταλλευόμενοι την αργία των Φώτων.