Skip to main content

Ομόφωνα αθώοι δύο Ρομά για τον θανατηφόρο βιασμό 44χρονης στη Βέροια

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 στην άκρη του δρόμου κοντά σε γυμνάσιο, φορώντας μόνο εσώρουχα.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο δύο Ρομά που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για τον θανατηφόρο βιασμό κατά συναυτουργία μιας 44χρονης γυναίκας στη Βέροια.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 στην άκρη του δρόμου κοντά σε γυμνάσιο, φορώντας μόνο εσώρουχα. Λίγες μέρες μετά, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 51 ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες, που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, προσπάθησαν να βιάσουν την 44χρονη, που είχε πάρει και η ίδια ουσίες, αλλά προέβαλε αντίσταση και στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν της έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς και πέθανε.

Κατά τις απολογίες τους και οι δύο υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη με τον θάνατο της γυναίκας. Η έδρα αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία της Βέροιας για να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους ωστόσο το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.