Skip to main content

Ομόφωνη απόφαση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Οι ομάδες της Super League συμφώνησαν να ζητήσουν από την πολιτεία τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της διοργάνωσης παρουσία φιλάθλων.

Την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αποφάσισαν ομόφωνα οι ομάδες της Super League κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη.

Όπως μεταδίδει το «SDNA», οι σύλλογοι του συνεταιρισμού ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα να ζητήσουν από την πολιτεία τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της διοργάνωσης παρουσία κόσμου.

Μάλιστα, δεκτές έγιναν και οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, αναφορικά με την επιστροφή του κόσμου υπό καθεστώς ισονομίας καθώς και το ποσοστό που θα αντιστοιχεί σε κάθε γήπεδο.

Για την ακρίβεια, συμφωνήθηκε μη έλευση θεατών στους αγώνες που οι αντίστοιχοι του α' γύρου έγιναν χωρίς θεατές. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να ανατραπεί μόνο αν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, αφήνοντας την υπόθεση περί παρουσίας ή μη στη διακριτική ευχέρεια των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η δεύτερη προϋπόθεση από πλευράς «Δικεφάλου», που έγινε αποδεκτή, αφορούσε την παρουσία κόσμου με νούμερα. Κοινώς, πέρασε η πρόταση να γίνει σε ποσοστό 20% επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου. Και επειδή η χωρητικότητα από γήπεδο σε γήπεδο διαφέρει, θα υπάρχει πλαφόν 8.000 θεατών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ - μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β’ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α’ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο».