Skip to main content

Ομόλογο ύψους 500 εκ ευρω για την τράπεζα Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση του 3ετούς ομολόγου ύψους ευρώ 500 εκατ. για την Τράπεζα Πειραιώς
 Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινωσε ότι ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η νέα έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους τριετούς διάρκειας, ύψους  500 εκατ. ευρω , στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) για την άντληση μεσομακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Εκδότης του ομολόγου είναι η θυγατρική Piraeus Group Finance PLC.

Η διεθνής επενδυτική κοινότητα υποδέχθηκε την έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με το βιβλίο προσφορών να φτάνει τα 730 εκατ ευρω μέσα σε λίγες ώρες (υπερκάλυψη 1,5 φορές). Συμμετείχαν συνολικά 85 επενδυτές από 20 χώρες, με περίπου το 65% του ποσού να διατίθεται τελικά σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω την καμπύλη ομολόγων αναφοράς της Τράπεζας Πειραιώς και ισχυροποιεί την παρουσία της Τράπεζας ως εκδότη στις διεθνείς αγορές, οπως αναφέρεται σχετικά.

Το νέο τριετές ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου με τοκομερίδιο ίσο με 4,00% και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citigroup, Natixis και UBS.