Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
x

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Έκτακτη σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα στις 17:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να αποφασιστεί από κοινού από τα μέλη του ΔΣ και μέλη Ποντιακών Σωματείων η αντίδραση «σε φαινόμενα ρατσισμού», όπως χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία την «κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού».

Η Ομοσπονδία, όπως σημειώνει, «απαιτεί άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του. Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων απαιτεί την άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη».

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από συγκεκριμένα κέντρα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 24.1.2020 και ώρα 5.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 13, 7ος όροφος, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. και μελών Ποντιακών Σωματείων, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ