Skip to main content

Ομπράντοβιτς: Σεβασμός στην ιστορία της Μακάμπι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τους αγώνες με την Μακάμπι Τελ-Αβίβ τονίζοντας ότι σέβεται την αντίπαλό του αλλά περιμένει την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ την Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να κάνει το 1-0 παίρνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση.

Στις δηλώσεις του, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως είναι καιρός η ομάδα του να παίξει καλύτερα μέσα στο ΟΑΚΑ απ' ότι έχει παίξει μέχρι στιγμής στα εντός έδρας παιχνίδια της.

"Βρισκόμαστε στα προημιτελικά και τους αγώνες που μπορούν να μας οδηγήσουν στο Final 4. Σεβόμαστε τη Μακάμπι. Πιστεύω πως πρέπει να κατανοήσουμε πως το γεγονός ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί πλεονέκτημα για μας", σχολίασε ο Σέρβος προπονητής στην Ευρωλίγκα και συνέχισε:

"Δεν σημαίνει τίποτα αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να παίξουμε όπως έχουμε κάνει φέτος εκτός έδρας, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδώσει καλά στην έδρα μας. Είναι ώρα να το αλλάξουμε αυτό. Συμμετέχουμε στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, γιατί τότε υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στη σειρά. Τώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ανάμεσα σε εμάς και τη Μακάμπι, κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ρομέιν Σάτο ο οποίος εξήγησε ότι το κίνητρο είναι μεγάλο και ότι πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι συγκεντρωμένος αν θέλει να προκριθεί...

"Το κίνητρο είναι μεγάλο. Από αυτά τα παιχνίδια έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στο Final 4. Αντιμετωπίζουμε τη Μακάμπι, μια καλή ομάδα, που έχει ένα επιπλέον κίνητρο να μας κερδίσει μετά την ήττα στον περσινό τελικό", ανέφερε ο Ρομέιν Σάτο και συμπλήρωσε:

"Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Η άμυνα είναι κλειδί, αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε και στην επίθεση. Να διαβάσουμε τις καταστάσεις, να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι μεγάλο συν για μας ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ξέρουμε πως θα μας υποστηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και της σειράς".