Skip to main content

ΟΝΝΕΔ για έφοδο ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ: Το πάρτι ανομίας τελείωσε

Ό,τι ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους ανά την Επικράτεια ισχύει πλέον και εντός των πανεπιστημίων, υπογραμμίζει η ΟΝΝΕΔ.

Η χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

«Εδώ και μερικούς μήνες, χάρη στη γενναία απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας ανήκει στο παρελθόν», υπογραμμίζει, προσθέτοντας:

«Ό,τι ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους ανά την Επικράτεια ισχύει πλέον και εντός των πανεπιστημίων».

«Η νομιμότητα επιστρέφει και τα πανεπιστήμια παραδίδονται σε αυτούς που πραγματικά έχουν θέση σε αυτά, τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς. Τα «ευρήματα» της χθεσινής επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ προορίζονταν για επιθέσεις και καταστροφές σε βάρος συμπολιτών μας και δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η είσοδος της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο όταν σε αυτόν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Για κάτι, λοιπόν, που αποτελεί απλώς μια επιχείρηση ενάντια στα άβατα της παραβατικότητας, η μόνη υγιής αντίδραση είναι ένα μπράβο στην αστυνομία. Οποιαδήποτε άλλη, ειδικά από βουλευτές, αποτελεί συνενοχή. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ούτε γκρίζες ζώνες, υπάρχει μόνο η εφαρμογή του νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δεν φοβούνται να υπερασπιστούν τη νομιμότητα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «ειδικά τώρα που οι πάγιες προτάσεις μας γίνονται πραγματικότητα από την κυβέρνηση. Δεν τρομοκρατούμαστε από τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος που αντιλαμβάνεται πλέον πως οι μέρες της ασυδοσίας τελείωσαν».

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες καθημερινά δίνοντας τη μάχη της λογικής. Και θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο», καταλήγει η ανακοίνωση.