Skip to main content

ΟΝΝΕΔ: Είμαστε για δεύτερη χρονιά αυτοδύναμοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η παράταξή μας είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτοδύναμη τόσο στα Πανεπιστήμια, όσο και στα ΤΕΙ, τονίζει για τις φοιτητικές εκλογές η ΟΝΝΕΔ.

Οι χθεσινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ημερομηνία - ορόσημο για τη φοιτητική κοινότητα, καθώς οι φοιτητές προσήλθαν μαζικά στις κάλπες όλης της Ελλάδας για να στείλουν το πρώτο μήνυμα της αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, μετά τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Και αυτό το μήνυμα ήταν ηχηρό, τόσο από άποψη συμμετοχής, όσο και από άποψη περιεχομένου».

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, με καταμετρημένο το 93% των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια ψήφισαν 42.874 φοιτητές, δηλαδή 10.000 περισσότεροι από πέρυσι, ενώ με καταμετρημένο το 95% των φοιτητικών συλλόγων στα ΤΕΙ ψήφισαν 13.543 φοιτητές, δηλαδή 3.000 περισσότεροι από πέρυσι. Καταγράφηκε λοιπόν σε μία μόνο χρονιά αύξηση της συμμετοχής της τάξης του 30% και στις δύο κάλπες. Οι εκκρεμότητες της ενσωμάτωσης αφορούν σε ασκηθείσες ενστάσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

«Η παράταξή μας είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτοδύναμη τόσο στα Πανεπιστήμια, όσο και στα ΤΕΙ, αυξάνοντας τον απόλυτο αριθμό των ψήφων που λαμβάνει και συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,04% στα Πανεπιστήμια και 62,58% στα ΤΕΙ», υπογραμμίζει η ΟΝΝΕΔ.

Στα Πανεπιστήμια δεύτερη δύναμη είναι η ΠΚΣ με ποσοστό 20%, η ΠΑΣΠ συγκεντρώνει ποσοστό 10% και η ΕΑΑΚ 8%. Αντίστοιχα στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι η ΠΑΣΠ με 15% και ακολουθεί η ΠΚΣ με 12%. Τα υπόλοιπα ποσοστά κατανέμονται σε διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, «πέρα από την εμπιστοσύνη στις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, οι φοιτητές έστειλαν και φέτος ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας προς το φερέφωνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις σχολές μας. Συγκεκριμένα, το BLOCO κατέγραψε 1% στα Πανεπιστήμια και 0,3% στα ΤΕΙ, μένοντας πίσω ακόμα και από τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια».

«Από χθες οι φοιτητές μίλησαν και έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν ανοιχτά, ασφαλή, εξωστρεφή και αποδοτικά πανεπιστήμια, όπως τα έχουν περιγράψει στις θέσεις τους η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδειξαν επίσης ότι η κυβερνητική πολιτική δεν εκφράζει παρά μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες καταγράφηκε η πρώτη νίκη απέναντι στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση. Και αυτή η νίκη ήταν αυτοδύναμη και ήταν των φοιτητών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.