Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΟΝΝΕΔ: ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στην προσπάθεια που έχει γίνει ώστε γυναίκες να καταλάβουν σημαντικές θέσεις στη παράταξη αναφέρεται η ΟΝΝΕΔ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Στις δημιουργικές γυναίκες που με «φρέσκες ιδέες , εκφράζονται, συμμετέχουν, διαμορφώνουν τις εξελίξεις και την ατζέντα της ΟΝΝΕΔ», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ο ΟΝΝΕΔ με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας.

«Η ΟΝΝΕΔ τιμά τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, δουλεύουν, παράγουν και καινοτομούν. Επιχειρηματίες, αστυνομικούς, μηχανικούς, πολιτικούς, γιατρούς, εργαζόμενες σε επιχειρήσεις, δικηγόρους, δημοσιογράφους, υπαλλήλους, αδελφές, μητέρες, συζύγους. Άξιες, δυναμικές, πρωτοπόρες που αυτά τους τα χαρακτηριστικά -και όχι το φύλο- τις κάνουν μοναδικές», αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση της νεολαίας της ΝΔ.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι γυναίκες σε εκλεγμένες και κομβικές θέσεις της διοίκησης της Οργάνωσης σε ολόκληρη της Ελλάδα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

«Κάθε μια από αυτές επιλέξαμε να συναντήσουμε φέτος, σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη, στην Χαλκιδική, στον Έβρο, στην Ξάνθη, στη Ρόδο, στην Αθήνα, συναντήσαμε γυναίκες που ασχολούνται με αγροτικούς συνεταιρισμούς, δικηγόρους, αστυνομικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, λιμενικούς και δημιουργήσαμε ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλες εκείνες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι αποτελούν θεμέλιο στην εξέλιξη της κοινωνίας», υπογραμμίζει η ΟΝΝΕΔ

«Όσα λέγονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να τα θυμόμαστε και κυρίως να τα εφαρμόζουμε όλο το χρόνο. Ζητούμενο και στόχος είναι οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, την πολιτική και κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης είναι μια θετική εξέλιξη η οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες αυτές, όμως, δεν είναι απλά ένας αριθμός. Είναι πρότυπα αξιοσύνης και παραδείγματα που πρέπει να προβάλλουμε και να υποστηρίζουμε μέχρι να γίνει η ισότητα κανόνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ