Skip to main content

ΟΝΝΕΔ: Ορμητήρια εγκληματιών και συμμοριών οι σχολές μας

Αντίδραση από τη νεολαία της ΝΔ μετά από τις αναφορές Τσίπρα για αντιγραφές εργασιών μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την αντίδραση της ΟΝΝΕΔ συνάντησε σημείο της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα που αφορούσε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές εργασιών από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι στοχοποιεί τον κ. Παρασκευόπουλο για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα.

«Το πόρισμα περιλαμβάνει πολύ σοβαρές προτάσεις τις οποίες και για να διαφωνήσει κανείς πρέπει πρώτα να τις διαβάσει. Εσείς, προφανώς δεν κάνατε ούτε αυτό» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς ότι δείχνει «ιδεολογική εμμονή» στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Έχετε επιλεκτική όραση, βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτηρίου» ανέφερε για να προσθέσει: «Δεν πάει λίγο παραμέσα, δεν βλέπετε πως, στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό, η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις. Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξής σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν την ίδια εργασία».

Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ

«Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε πόση ώρα πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται για να διαβάσουμε 19 (ολογράφως: δεκαεννέα) αραιογραμμένες σελίδες - γιατί τόσες ήταν το περίφημο πόρισμα (σ.σ. Παρασκευόπουλου), μαζί με το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και τα διαδικαστικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση της ΟΝΝΕΔ προς τον πρωθυπυοργό.

Όπως αναφέρει η απάντηση της νεολαίας της ΝΔ, «Δεν ξέρουμε επίσης πόση μελέτη πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αξίζει ένα πόρισμα το οποίο ξεκινά με την παραδοχή ότι «η πλήρης εξαφάνιση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς στο ακαδημαϊκό περιβάλλον θα αποτελούσε ουτοπικό στόχο και θα υπέθαλπε η ίδια καταστάσεις ανομίας» (σελίδα 5 του πορίσματος) και το οποίο θεωρεί καλή ιδέα την «απομάκρυνση όλων των σχετικών μηχανημάτων από χώρους των ΑΕΙ» για την αντιμετώπιση των ληστειών στα ΑΤΜ (σελίδα 8 του πορίσματος). Δεν ξέρουμε, τέλος, πόση επεξεργασία πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται για να διαπιστώσουμε ότι είναι φαιδρό να προτείνει κανείς τη «δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής διαπραγμάτευσης και Επικοινωνίας σε κάθε ΑΕΙ η οποία θα είναι αρμόδια για να συζητά με τους φοιτητές που προβαίνουν διεκδικητικού χαρακτήρα καταλήψεις χώρων» (σελίδα 9 του πορίσματος) ή την «παραχώρηση από την Κοσμητεία των οικείων Σχολών χώρου ή χώρων για τη συνεύρεση φοιτητών» για την αντιμετώπιση των διαρκών καταλήψεων (σελίδα 14 του πορίσματος)».

Η ΟΝΝΕΔ επισημαίνει ότι οι Σχολές έχουν γίνει ορμητήρια εγκληματιών και συμμοριών. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι ειδήσεις για ξυλοδαρμούς, ληστείες και βιασμούς εντός ακαδημαϊκών χώρων γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φοιτητές και διδάσκοντες προσέρχονται στις σχολές με φόβο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αστυνομία όποτε καλείται δηλώνει αδυναμία παρέμβασης», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

«Και όλα αυτά δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς, αλλά τα ξέρουν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία. Τα ξέρουν όλοι, εκτός από τους ιδεοληπτικούς που περνούν τις τελευταίες τους μέρες στο Μαξίμου παριστάνοντας πως δεν τα ξέρουν, ενάντια στην πραγματικότητα, την κοινή λογική, την ευνομία και την κοινωνική ειρήνη».