Skip to main content

ΟΝΝΕΔ: Στην Ελλάδα του Παρασκευόπουλου θα κυριαρχούν τα άκρα

Tο όραμά μας είναι μια Ελλάδα όπου οι ποινικοί κάθε χρώματος θα βρίσκονται στην φυλακή, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

Την έντονη αντίδραση της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή, το κάψιμο της ελληνικής σημαίας και τη στάση της αστυνομίας έναντι των αντιεξουσιαστών.

«Η χθεσινή συνέντευξη του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου στη "Βραδινή" συμπυκνώνει και συνοψίζει όλες τις νοσηρές αντιλήψεις που, παρά την προσδοκία πολλών για "κεντρώα στροφή", εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ: Με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, ο πρώην Υπουργός τάχθηκε υπέρ της πολιτικής προσέγγισης της Χρυσής Αυγής, υπέρ της ανοχής της αστυνομίας απέναντι σε πράξεις βίας των αντιεξουσιαστών και υπέρ της αποποινικοποίησης του καψίματος της Ελληνικής σημαίας» σχολιάζει η οργάνωση.

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, ο κ. Παρασκευόπουλος «περιέγραψε, χωρίς περιστροφές, το όραμά του για μια κοινωνία διαλυμένη, όπου θα κυριαρχεί ο εθνικολαϊκισμός, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις θα λύνονται στα οδοφράγματα και ο σεβασμός σε θεσμούς και σύμβολα θα επαφίεται στην καλή προαίρεση του καθενός».

Απαντώντας στον πρώην υπουργό, η ΟΝΝΕΔ σημειώνει πως «το όραμά μας είναι μια Ελλάδα όπου οι ποινικοί κάθε χρώματος θα βρίσκονται στην φυλακή, τα άκρα θα τεθούν στο περιθώριο, θα κυριαρχεί ο διάλογος μεταξύ των πολλών που σέβονται την Δημοκρατία και το Κράτος θα αποτελεί εγγυητή της ομαλότητας και του πολιτεύματος. Μια Ελλάδα που θα διακρίνεται για την ευνομία, την μετριοπάθεια και την εξωστρέφειά της».

«Στη δική μας Ελλάδα, η σημαία συμβολίζει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ατομική και κοινωνική πρόοδο, την περηφάνια» προσθέτει και διαμηνύνει πως «αυτή τη σημαία δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καίει ατιμώρητος».

«Στην Ελλάδα του κ. Παρασκευόπουλου, όπου θα κυριαρχούν τα άκρα, η βία, η χυδαιότητα και η κατάρρευση, όντως η σημαία μπορεί να είναι "ένα κομμάτι πανί" που δεν έγινε τίποτα αν καεί. Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε όμως εμείς, δεν χωράνε τέτοιες συμπεριφορές» καταλήγει.