Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΑ PUBLIC! (VIDEO)

Ο Θάνος Σαρρής παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Η Μπάλα στην Κερκίδα» που πραγματεύεται την σημασία της επιρροής των οπαδών στο διοικείν μίας ομάδας

Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Η Μπάλα στην Κερκίδα» από τις εκδόσεις ΟΞΥ πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Θάνος Σαρρής στο πολυκατάστημα Public της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.
 
Το πάνελ αποτελούνταν από ιδιαίτερες προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως ο εναλλακτικός παλαίμαχος παίκτης και νυν προπονητής, Σάββας Κωφίδης, ο ξεχωριστός πορτιέρε, Γιώργος Μπαντής, ο Λουκάς Αναστασιάδης των «Supporters Direct Europe» και ο «μαχητής» του Eleven Campaign, Κυριάκος Κυριακόπουλος ενώ συντονιστής της κουβέντας ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Σουντουλίδης.
 
To βιβλίο αποτελεί ένα διαφορετικό μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, ένα ξεχωριστό οπαδικό manual βγαλμένο από τον ποδοσφαιρικό νομά, Θάνο Σαρρή που γέννησε σελίδα σελίδα στα πιο ιδιαίτερα οπαδικά και μη... μαιευτήρια αυτού του κόσμου.
 
Συγκεκριμένα, «Η Μπάλα στην Κερκίδα» αποτελεί ένα ξεχωριστό πόνημα που πραγματεύεται την αντίσταση των οπαδών από τα τσιμέντα ενάντια στην εξαγορά των πάντων από μεγαλοεπενδυτές δημιουργώντας ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με μοναδικό ιδιοκτήτη τον κόσμο.
 
Στη σύντομη ομιλία του, ο συγγραφέας του βιβλίου ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
«Ξέρω κόσμο που σπουδάζει, δουλεύει, έχει μία κανονική ζωή. Ξέρω κόσμο που του δίνει τρομερή χαρά το συναίσθημα του να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του και νομίζω ότι η υποχρέωση του οπαδού δεν περιορίζεται στο να πληρώσει ένα εισιτήριο, να κάτσει 90' στο καρεκλάκι και να χειροκροτήσει.
 
Αυτό προσπαθώ να δείξω στο βιβλίο, ότι ουσιαστικά ο κόσμος είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας μίας ομάδας, κυρίως όταν μιλάμε για μία ομάδα ελληνική από το ποδόσφαιρό μας που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τα καμώματα των εκάστοτε ''μεγάλων''.
 
Έχει δει τις ομάδες να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς, έχει δει κόσμο να βγάζει χρήματα από τις ομάδες και να τις πετάει μετά σαν στυμμένες λεμονόκουπες, να τις χρησιμοποιεί ως οχήματα για σκάνδαλα, πάρα πολλά...».

Οι κ. κ Αναστασιάδης και Κυριακόπουλος στάθηκαν στη σημασία της επιρροής που θα πρέπει να έχει η οπαδική βάση στα διοικητικά δρώμενα μίας ομάδος ώστε αυτή να διοικείται με διαύγεια και μακριά από σκιερές καταστάσεις που την κρατούν στάσιμη.
 
Από τη μεριά του, ο κ. Μπαντής, τερματοφύλακας της Λαμίας και θερμός υποστηρικτής του Ηρακλή ανέφερε αρκετά παραδείγματα όπου κόμματα λειτούργησαν κατά το δοκούν με γνώμονα την ανέλιξη ή την παραμονή τους στην κυβερνητική εξουσία παρέχοντας ως αντάλλαγμα στις ομάδες τη διάσωσή τους από δυσβάστακτα χρέη.
 
Παράλληλα, ο κίπερ των Φθιωτών συγκλόνισε όταν στάθηκε στο πώς θα επιθυμούσε να λειτουργεί ο αγαπημένος του «Γηραιός» υπογραμμίζοντας πως θα προτιμούσε «μία ήττα εντός γηπέδου» έναντι «μίας νίκης εκτός αυτής».
 
Μάλιστα, ξεχωριστός ήταν για ακόμη μία φορά ο κ. Κωφίδης που στάθηκε στη σημασία που έχει για εκείνον οι έννοιες «ποδόσφαιρο» και «οπαδοί-κερκίδα» για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος ενώ εξήρε τον αιώνιο φιλόσοφο και επαναστάτη των γηπέδων, Σόκρατες που αποτελεί πρότυπο για εκείνον.
 
 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ