Skip to main content

ΟΠΑΠ: Ο Jan Karas θα ασκεί αρμοδιότητες Acting CEO από 1 Ιουνίου

Acting CEO του ΟΠΑΠ ο Jan Karas, από την 1η Ιουνίου και για το χρονικό διάστημα μέχρι τον ορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαδοχής για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΠΑΠ.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής του σχετικά με την αποχώρηση του Damian Cope, διευθύνοντος συμβούλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ττου ΟΠΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου και για το χρονικό διάστημα μέχρι τον ορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου, ο Jan Karas, Chief Commercial Officer, θα ασκεί αρμοδιότητες Acting CEO, με την εξαίρεση των αρμοδιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, οι οποίες θα ασκούνται από τον Οδυσσέα Χριστοφόρου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Kamil Ziegler, εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ θα εξακολουθεί να ασκεί εκτελεστικές αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί και θα αναφέρονται άμεσα σε αυτόν ο Jan Karas και ο Οδυσσέας Χριστοφόρου.

O κ. Ziegler σχολίασε: «Έπειτα από τέσσερα χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ, ο Damian αποχωρεί από τον ΟΠΑΠ. Προσωπικά και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη σημαντική συμβολή του στην πρόοδο και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ο Jan Karas αναλαμβάνει αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου και προσβλέπω στη συνεργασία μας. Επίσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Χριστοφόρου αναλαμβάνει επιπλέον αρμοδιότητες και θα αναφέρεται άμεσα σε εμένα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθούμε στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και στις προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες να προσφέρουμε αξία στους μετόχους και τους κοινωνικούς εταίρους μας».

Η εξεύρεση εσωτερικών και εξωτερικών υποψηφίων για τη μόνιμη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι σε εξέλιξη και ο ΟΠΑΠ αναμένεται να προβεί σε σχετική ενημέρωση, όταν αυτή ολοκληρωθεί.