Skip to main content

ΟΠΑΠ: Στηρίζει τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου με μέντορες προσωπικότητες του αθλητισμού

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα μίλησε στα παιδιά της Αθλητικής Ακαδημίας του ΟΠΑΠ «Μέγας Αλέξανδρος»

«Να έχετε όνειρα να χαίρεστε αυτό που κάνετε. Να πηγαίνετε στις προπονήσεις, γιατί στο ποδόσφαιρο κάποια στιγμή η δουλειά ανταμείβεται». Με αυτά τα λόγια ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας εμψύχωσε τους επίδοξους διαδόχους του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα παιδιά της Αθλητικής Ακαδημίας του ΟΠΑΠ «Μέγας Αλέξανδρος» Καλοχωρίου, τα οποία επισκέφτηκε στο γήπεδο την ώρα της προπόνησής τους.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μοιράστηκε με τα παιδιά της ακαδημίας στιγμές από τη διαδρομή του, προσπάθησε να τους εμφυσήσει τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα οφέλη που θα έχουν από το ποδόσφαιρο, όπως το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία, ενώ τόνισε πως η προσωπική του διαδρομή, που οδήγησε στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, απέδειξε πως κάθε όνειρο, όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αρχικά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και βέβαια, δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τους μικρούς θαυμαστές του, αλλά και με τους γονείς τους.

Ο Άγγελος Χαριστέας είναι μία από τις προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού που είναι μέντορες στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ. Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να χτίσει μαζί με τους γονείς ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μέσω του αθλητισμού, καλλιεργώντας πέρα από το αθλητικό ταλέντο και σημαντικές αξίες, όπως είναι ο σεβασμός, το ευ αγωνίζεσθαι, η αφοσίωση και η ομαδικότητα.

«Με το πολύ σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ με τις ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα είχα τη δυνατότητα να μιλήσω σε πολλά παιδάκια όλων των ηλικιών για τις αξίες του αθλητισμού. Το πρόγραμμα ακαδημιών του ΟΠΑΠ προσφέρει στα παιδιά ό,τι δεν προσφέρει γενικότερα το σύστημα. Προσφέρει γνώση, προσφέρει mentoring που είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, προσφέρει όλες αυτές τις αξίες που πρέπει να έχει ένας αθλητής, ένας ποδοσφαιριστής», ανέφερε ο Έλληνας αθλητής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας του Καλοχωρίου, Δημήτρης Μαρτίνος, ανέφερε πως ο σύλλογος είναι εδώ και χρόνια στις ακαδημίες του ΟΠΑΠ. «Χαιρόμαστε γι’ αυτό και χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο όταν έχουμε και τα δώρα του ΟΠΑΠ κάθε χρόνο, είτε μπάλες, είτε τέρματα, είτε τα διακριτικά των παιδιών και φυσικά και τα παιδιά παίρνουν τη χαρά τους. Τελευταία φορά προ covid χαρήκαμε πάρα πολύ που συμμετείχαμε είτε στο τουρνουά που έγινε στον Βόλο, είτε στο Καυτανζόγλειο. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα τα αφήσουμε πίσω μας όσον αφορά στον covid και θα ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές, όλα τα παιδιά μαζί να χαίρονται για τα αθλήματα», είπε.

Στο πλευρό 178 ακαδημιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει 128 ποδοσφαιρικές ακαδημίες και 50 ακαδημίες μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές συμμετέχουν συνολικά 18.000 παιδιά, τα οποία, μέσω του προγράμματος, λαμβάνουν – μεταξύ άλλων – αθλητικό εξοπλισμό και προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, ενώ έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Μέσα από το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους έχουν πρόσβαση σε ειδικό επιστημονικό υλικό για θέματα που αφορούν πολλά ιατρικά πεδία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του προγράμματος Sports Academies Online.