Skip to main content

ΟΠΕΚ: Έως του 2022 η επιστροφή της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σε επίπεδα προ πανδημίας

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι εταίροι του (ΟΠΕΚ+) έχουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στις αγορές πετρελαίου.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο εκλεγμένος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Χάιταμ αλ-Γκάις, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο Χάιταμ αλ-Γκάις, πρώην επικεφαλής του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ, δήλωσε επίσης στο αραβόφωνο δίκτυο ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι εταίροι του (ΟΠΕΚ+) έχουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ισορροπίας στις αγορές πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, τον διορισμό του Αλ-Γκάις στη θέση του γενικού γραμματέα, διαδεχόμενος τον Νιγηριανό Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο.

Θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Αυγούστου και η θητεία του θα είναι τριετής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚ.

Ο Χάιταμ Αλ-Γκάις, βετεράνος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC) και επικεφαλής της αποστολής του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2021, είναι για την ώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος για το διεθνές μάρκετινγκ στην KPC.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα σήμερα τα μέλη του ΟΠΕΚ εξέφρασαν την εκτίμησή τους στον Νιγηριανό Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο για τις δύο θητείες του ως γενικός διευθυντής του Οργανισμού από την 1η Αυγούστου 2016 έως τις 31 Ιουλίου 2022.