Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΟΠΕΚΑ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Οι ημερομηνίες για το πότε θα καταβληθούν το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα,το ΚΕΑ, οι συντάξεις, κ.α.

Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινούν από τον ΟΠΕΚΑ οι πληρωμές για τα επιδόματα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ημερομηνίες για το πότε θα καταβληθούν το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα,το ΚΕΑ, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων, τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών και ενοικίου.

Αναλυτικά:

- Σήμερα Τετάρτη καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου.

- Σήμερα Τετάρτη καταβάλλονται οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου.

- Σήμερα Τετάρτη καταβάλλεται το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.

- Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται το Επίδομα Παιδιού σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα

- Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

- Την ίδια ημέρα καταβάλλονται τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ