Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

OPEN HOUSE THESSALONIKI 2019: ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 53.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Οι 620 εθελοντές της εκδήλωσης ξενάγησαν τους επισκέπτες σε σύγχρονες κατοικίες και διαμερίσματα, αλλά και σε ιστορικά κτήρια του παρελθόντος.

Συνολικά 53.000 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν τους 104 χώρους και κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στην πόλη στο πλαίσιο της 8ης έκδοσης του Open House που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου.

Μέγας Χορηγός του OPEN HOUSE Thessaloniki 2019 ήταν  το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, το οποίο φιλοξένησε και την επετειακή έκθεση φωτογραφίας,  OPEN PHOTO Exhibition, πραγματοποιώντας μια περιήγηση στον κόσμο του Open House Thessaloniki από τη ματιά των επισκεπτών του.  

Επιμελήθηκε ακόμα την θεματική ενότητα Mediterranean Cosmos Highlights η οποία πρότεινε 10 δημοφιλή και εμβληματικά κτήρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες στις προηγούμενες διοργανώσεις  και κλήρωσε 6 δωροεπιταγές αξίας 50€ για αγορές από τα καταστήματα του Mediterranean Cosmos, στους επισκέπτες τους.

Οι 620 εθελοντές της εκδήλωσης, χορηγός των οποίων ήταν το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Galileo Galilei, ξενάγησαν τους επισκέπτες σε σύγχρονες κατοικίες και διαμερίσματα, παραδοσιακά μακεδονίτικα κτίσματα στην Άνω Πόλη, μνημεία και κτήρια από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, ενδιαφέροντες επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία με ιδιαίτερο design, εκλεκτικιστικές επαύλεις, το Τεκτονικό Μέγαρο και πολλούς άλλους χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Οι παράλληλες δράσεις του ΟΗΤ 2019 ξεκίνησαν από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, με το MADE in Thessaloniki και το OPEN WALK, και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτι λήξης. Σε αυτό το διάστημα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και να προμηθευτούν τον έντυπο οδηγό καθώς και αναμνηστικά προϊόντα της διοργάνωσης από το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, το OPEN BOX.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHΤ, OPEN SCHOOL, περιελάμβανε οργανωμένες επισκέψεις από μαθητικά και άλλα εκπαιδευτικά γκρουπ σε χώρους του MADE in Thessaloniki τη Δευτέρα 18 και κτίρια του OPEN TOURS την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Μια πρωτότυπη δράση εισήχθη φέτος στο ΟΗΤ 2019, ακολουθώντας την τάση της εποχής, το OPEN SCOOTER.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με το  OPEN HOUSE Thessaloniki πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO, με χορηγό την εταιρεία Alumil. Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν «παράθυρο στο φως, παράθυρο στην ζωή». Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους από  την εκδήλωση στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #alumil_oht2019 μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου. Οι 3 καλύτερες θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.  

Ένας ακόμα διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το pop-up home layout, που έστησε η Area Domus στη Διατηρητέα Κατοικία στον Οικισμό Ουζιέλ. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλες οι φωτογραφίες από το installation, που θα ανεβούν με δημοσίευση στο instagram από δημόσιο προφίλ, χρησιμοποιώντας το  #openareadomus μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.  Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το νέο φωτιστικό Lantern της Kartell.

Πρωτότυπες κάλπες και ψηφοδέλτια, χορηγία της εταιρίας Κοσμάογλου, στήθηκαν  σε κάθε κτίριο που συμμετείχε στο ΟΗΤ 2019, έτσι ώστε οι επισκέπτες να ψηφίσουν την ξενάγηση που απόλαυσαν περισσότερο, ώστε να αναδειχτεί  το αγαπημένο κτίριο του κοινού και να επιβραβευτεί  η αντίστοιχη ομάδα εθελοντών. Όσοι ψήφισαν στο ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ OPEN VOTE, λαμβάνουν μέρος στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm και για οικολογικά υλικά για τη βαφή ενός δωματίου, προσφορά της εταιρείας Κοσμάογλου. Οι εθελοντές του κτηρίου που θα αναδειχτεί πρώτο λαμβάνουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα.

Το κοινό είχε ακόμα την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από το ΟHT2019, τον προσωπικό τους χάρτη, συλλέγοντας σφραγίδες στα κτίρια που επισκέφτηκε. Ο αγαπημένος χάρτης θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο του ΟΗΤ. Η συμμετοχή γίνεται, ανεβάζοντας φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη στο instagram από δημόσιο προφίλ και κάνοντας tag το openhousethessaloniki έως την 1η Δεκεμβρίου.

Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις OPEN δράσεις, η αυλαία του OHT 2019 έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο,  με το πάρτι λήξης ΤΙΜΕ ΤΟ CLOSE PARTY, στην Έπαυλη Μαρόκκου, με OHT 2019 signature cocktails και μουσική –όπως πάντα– από το 1NC / 1NiteClub. Εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες, χορηγοί ήταν  όλοι εκεί να γιορτάσουν την λήξη της άκρως επιτυχημένης αρχιτεκτονικής γιορτής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ