Skip to main content

Όπερα κουκλοθεάτρου στο Θέατρο Συκεών το προσεχές Σάββατο

Η παράσταση, που αποτελεί παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών μεθαύριο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Οι μικροί και μεγάλοι θεατές στον δήμο Νεάπολης-Συκεών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναρπαστική ιστορία της μονόπρακτης αριστουργηματικής όπερας κουκλοθεάτρου «El Retablo de Maese Pedro» (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια (1876-1946) σε μια μοναδική παράσταση.

Η παράσταση, που αποτελεί παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεών της, θα παρουσιαστεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών μεθαύριο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αριστουργηματική αυτή όπερα, που παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με την πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Ε.Λ.Σ., η οποία περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως και τις 12 Οκτωβρίου.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η όπερα «El retablo de maese Pedro» είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας.

Στην όπερα, που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, με το λιμπρέτο να βασίζεται πάνω σε ένα επεισόδιο του διασημότερου μυθιστορήματός του, του Δον Κιχώτη, τον πρώτο λόγο φυσικά έχει ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης με την απέραντη φαντασία. Με τη διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Όπως κι εμείς! Μάλιστα, ο ίδιος μαγεύεται τόσο πολύ με την ιστορία που στο τέλος πιστεύει πως οι μαριονέτες δεν είναι άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινές! Είναι όντως;

-ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτρης Δημόπουλος
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: Λίτα Ασλάνογλου, Ειρήνη Μάστορα, Γιάννης Τσιούτας
-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΛΙΜΠΡΕΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αγγελική Μπούρα
-ΜΟΝΩΔΟΙ: Διονύσης Τσαντίνης, Αναστασία Κότσαλη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Ντίνα Στράνη
-ΠΙΑΝΟ: Σπύρος Σουλαδάκης