Skip to main content

Opinion Poll: Οι αναποφάσιστοι βγάζουν δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη

Διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους και κούρσα για έξι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με το ποσοστό των αναποφάσιστων να ξεπερνά το 20%, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο Θεσσαλονίκης φέρνει έξι υποψήφιους να διεκδικούν την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο, καθώς η διαφορά του πρώτου σε ποσοστό πρόθεσης ψήφου με τον έκτο δεν είναι ούτε δέκα μονάδες.

Ο Νίκος Ταχιάος προηγείται με 13,4%, ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με 12,5%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%, ο Σπύρος Βούγιας με 9,8%, η Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2% και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 5%.

Χαμηλότερα ποσοστά λαμβάνουν ο Χάρης Αηδονόπουλος (2,7%), ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,5%), ο Εφραίμ Κυριζίδης (2,1%), ο Πέτρος Λεκάκης (2%), ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (1,8%) και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (1,7%).

Δεν περιλαμβάνονται άλλα ονόματα, ενώ και αποχή, λευκό, άκυρο και «δε γνωρίζω, δεν απαντώ» συγκεντρώνουν ποσοστό περίπου 5% συνολικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 854 νοικοκυριά, όπως αναφέρει η εταιρία, με άτομα άνω των 17 ετών, με δικαίωμα ψήφου, το διάστημα 19 – 22 Φεβρουαρίου, τηλεφωνικώς και με στάθμιση στη βάση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Στην ίδια δημοσκόπηση, καθαριότητα, κυκλοφοριακό – στάθμευση – πάρκινγκ, συγκοινωνίες, κατάσταση οδικού δικτύου και εγκληματικότητα καταγράφονται ως τα κυριότερα προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς, με την καθαριότητα πάντως να είναι το πρώτο και με τεράστια διαφορά πρόβλημα.