Skip to main content

Opinion Poll: Προβάδισμα Ταχιάου, μάχη για τρεις η δεύτερη θέση

Νέα δημοσκόπηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει πρώτο τον υποψήφιο της ΝΔ - Σκληρό ντέρμπι, στα όρια του στατιστικού λάθος οι διαφορές

Προβάδισμα στον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ταχιάο, και μάχη ανάμεσα σε τρεις ανθυποψήφιούς του για τον δεύτερο γύρο δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο Θεσσαλονίκης, για λογαριασμό της εφημερίδας «Karfitsa».

Αναλυτικά, ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει το 17,3% στην πρόθεση ψήφου των Θεσσαλονικέων. Ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με 14,7%, από κοντά βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 13,6%, ενώ την τριάδα που διαγκωνίζεται για να περάσει στη δεύτερη Κυριακή συμπληρώνει η υποψήφια με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με 11,7%.

Οι αριθμοί δείχνουν σκληρό ντέρμπι τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά του πρώτου Ν. Ταχιάου από τον δεύτερο Γ. Ορφανό είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, όπως και η διαφορά του δεύτερου Γ. Ορφανού από τον τρίτο Κ. Ζέρβα και την τέταρτη Κ. Νοτοπούλου.

Από εκεί και πέρα, ο Σπύρος Βούγιας φαίνεται να συγκεντρώνει το 7,1% της πρόθεσης ψήφου, με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον ακολουθεί κατά πόδας, με 7%. Ο Πέτρος Λεκάκης φτάνει το 4,5%, ενώ έπονται κατά σειρά οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,8%), Μάκης Κυριζίδης (2,1%) και Χάρης Αηδονόπουλος (1,9%).

Το 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά άλλον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 11,7%.

 

 

 

Δείτε παρακάτω το γράφημα της δημοσκοπικής έρευνας με αναγωγή στην πρόθεση ψήφου: