Skip to main content

Optima bank: 10 νέα καταστήματα σε βάθος τριετίας-Αριθμεί ήδη 3 στη Θεσσαλονίκη

H Optima Bank στοχεύει στη νέα τραπεζική εμπειρία, αλλά και την υψηλή ικανοποίηση των πελατών της - Το προφίλ της τράπεζας.

Στην ανθρώπινη επαφή και στην ευελιξία που σκοπεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στοχεύει η Optima Bank, που μετρά δύο χρόνια ζωής στον τραπεζικό κόσμο και ενδυναμώνεται σταθερά.

Η Optima Bank, που ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου του 2019 μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, διαθέτει σήμερα 26 καταστήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων τα τρία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα ένα στην καρδιά της πόλης, στην οδό Τσιμισκή, ένα στον Εύοσμο και ένα στην Καλαμαριά, από όπου έγινε η αρχή για την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Κυπαρίσσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με δημοσιογράφους «η Optima Bank εκτός από από την πλήρη τραπεζική άδεια που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Αριστερά ο προεδρος της Οptima Bank, Γεώργιος Τανισκίδης και δεξιά ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Κυπαρίσσης

 

 

«Στόχος της τράπεζας είναι να στηρίξει μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Optima Bank, Γεώργιος Τανισκίδης, αλλά και να δημιουργήσει tailor made προϊόντα για τους πελάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό, σε βάθος διετίας - τριετίας αναμένεται να προσθέσει, όπως ανέφερε ο κ. Κυπαρίσσης, άλλα δέκα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Τι πρεσβεύει η Optima bank

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια ξενάγησης στο κατάστημα της Τσιμισκή ο επικεφαλής Δικτύων Λιανικής, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος «ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας».

Ποια είναι η Optima Bank

Το δίκτυο καταστημάτων της Optima bank ξεχωρίζει τόσο για τον μοντέρνο σχεδιασμό του όσο και για τη φιλοξενία και την άνεση που παρέχει στους πελάτες, σε κάθε συναλλαγή τους με την τράπεζα. Η Optima bank έχει ήδη αποσπάσει σειρά βραβείων και διακρίσεων σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς για την εταιρική της ταυτότητα, τον σχεδιασμό των καταστημάτων της, αλλά και για την καινοτομία στην τραπεζική εμπειρία του πελάτη, μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές. Ενδεικτικό της δυναμικής πορείας που διαγραφεί η τράπεζα είναι πως στο διάστημα των δυο ετών της λειτουργίας της, έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις και 1,2 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία. Η εκτίμηση για την τρέχουσα χρήση είναι πως θα κλείσει με υψηλότερη κερδοφορία από την αρχικά εκτιμώμενη.

 Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος


 

Διαφορετική φιλοσοφία

Στα καταστήματα της Optima bank, δεν υπάρχουν γκισέ. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν.

Στα καταστήματα οι αφίσες και τα φυλλάδια έδωσαν τη θέση τους σε digital οθόνες, ενώ οι πελάτες υπογράφουν ψηφιακά σε tablets.

H Optima bank, ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών της, επενδύει σε μια «phigital» εμπειρία εξυπηρέτησης που απλοποιεί τις διαδικασίες και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

To άνοιγμα της τραπεζικής σχέσης (τραπεζικός λογαριασμός – έκδοση χρεωστικής κάρτας – κωδικοί e-banking) μπορεί να γίνει εντός 15’ με μόνο μια υπογραφή.

Αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών της αυτό αποτυπώνεται στο πολύ υψηλό ποσοστό που καταγράφει, το οποίο αποτυπώνεται στον δείκτη NPS, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από 85%.