Skip to main content

Η ώρα των αποφάσεων για Κουράκη, Αβαρλή και Αϊβάζογλου

Η τελευταία επαφή έγινε χθες μεταξύ του κ. Κουράκη με τον Σπύρο Βούγια και όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές ήταν σε κλίμα εποικοδομητικό.

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για τους τρεις εναπομείναντες από την «Κίνηση των 6», δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αβαρλής και Μόνικα Αϊβάζογλου, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των συζητήσεών τους με όλους τους υποψηφίους της κεντροαριστεράς και πλέον, θα πρέπει να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η τελευταία επαφή έγινε χθες μεταξύ του κ. Κουράκη με τον Σπύρο Βούγια και όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές ήταν σε κλίμα εποικοδομητικό. Η συζήτηση περιστράφηκε σε προγραμματικά θέματα, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του συνδυασμού. Τις επόμενες ημέρες οι τρεις θα σταθμίσουν τα δεδομένα και θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

«Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Εφόσον αποφασίσαμε να μην κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές είτε θα πρέπει να συνεργαστούμε και κάποιον από τους υπάρχοντες υποψηφίους από το χώρο της κεντροαριστεράς είτε ακόμη και να πάμε σπίτια μας» δήλωσε στην Voria.gr ο κ. Κουράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εξετάζουν ουσιαστικά δύο μόνο επιλογές συνεργασίας: είτε με τον κ. Βούγια είτε με την Κατερίνα Νονοτοπούλου. Η δεύτερη περίπτωση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες καθώς η συνάντηση η οποία είχε γίνει προ ημερών μαζί της δεν ενθουσίασε όλους της Κίνησης και επιπλέον, ορισμένοι διέκρινα και μια «ανεξήγητη έπαρση». Επιπλέον, πρόκειται για μια κομματική υποψηφιότητα, λογική η οποία αποκλίνει από την φιλοσοφία των «τριών». Ωστόσο, το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της παραμένει πάνω στο τραπέζι.

Αντιθέτως, οι «τρεις» αποκλείουν κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα συμπόρευσης με την Κίνηση την οποία έχουν συγκροτήσει αντιδήμαρχοι του Γιάννη Μπουτάρη (Χρυσίδου, Δημαρέλος, Μπαρμπουνάκης, Πασχαλίδου, Ζαχαριάδης κ.ο.κ.) με επικεφαλής τον Πέτρο Λεκάκη. Άλλωστε δεν επιδίωξαν καν να συναντηθούν και να συζητήσουν μαζί τους.

Τέλος, οι «τρεις» (Κουράκης, Αβαρλής, Αϊβάζογλου) δεν αποκλείεται στο τέλος να μην κινηθούν ενιαία, αλλά ο καθένας να κάνει τις επιλογές του, ακολουθώντας το δικό του δρόμο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας εκ των τριών αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης με την κα Νοτοπούλου.