Skip to main content

Ώρα μηδέν για το Brexit - Χωρίς εναλλακτική συμφωνία τονίζει η Μέι

Από το βήμα της Βουλής η βρετανίδα πρωθυπουργός εκτίμησε πως οι πολίτες δεν ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι απόψε θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές.

Η Μέι επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

Τόνισε, εξάλλου, ότι δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η συμφωνία μας θέτει τα θεμέλια για μια άνευ προηγουμένου οικονομική σχέση με την ΕΕ.

Οι επιλογές που βρίσκονται ενώπιόν μας, τόνισε η Τερέζα Μέι, δεν θα αλλάξουν μέσω της διεξαγωγής γενικών εκλογών. Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, οι εκλογές θα σήμαιναν δύο ακόμη μήνες αβεβαιότητας και διχασμού.

Η Τερέζα Μέι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι είναι εφικτή μια επαναδιαπραγμάτευση του Brexit εάν απορριφθεί το σχέδιο της Τερέζας Μέι

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους της αποχώρησής της από την ΕΕ, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, προτρέποντας τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.

«Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί» επισήμανε ο Κόρμπιν ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Ζητώ από το κοινοβούλιο αυτό να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία» τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.