Skip to main content

Ωραιόκαστρο:Mega project στα Αλώνια-Νέο δημαρχείο και εμπορικό κέντρο

Ο δήμαρχος έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το σχέδιο του δήμου και το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Στο Ωραιόκαστρο για ένα από τα μεγαλύτερα project που σχεδιάζεται στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια», όπου ο δήμος σχεδιάζει μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις.

Τα «Αλώνια» είναι μια μεγάλη ελεύθερη έκταση στην «καρδιά» του Ωραιοκάστρου, η οποία παραμένει αναξιοποίητη εδώ και πολλά χρόνια.

Η νέα δημοτική αρχή έχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την ανέγερση εκεί του νέου δημαρχιακού μεγάρου, ενός συνεδριακού κέντρου, ενός κέντρου υγείας, ενός πάρκου τεσσάρων στρεμμάτων και ενός εμπορικού κέντρου, με τη συμμετοχή μάλιστα των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ο κ. Τσακίρης έχει κάνει ήδη προεργασία σε προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Γεωργιάδη στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή ακόμη και η μελέτη για ένα τέτοιο project είναι δαπανηρή, ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου.

Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί το έργο εμβληματικό και με την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το δήμο, αποφάσισε να επισκεφτεί την περιοχή, ώστε να αποκτήσει προσωπική άποψη για το χώρο, με τον κ. Τσακίρη να του εξηγεί επί τόπου το σχεδιασμό του δήμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δήμος και υπουργείο συμφωνούν ότι είναι δυνατή η υλοποίηση του project, που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Ωραιοκάστρου και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, να γίνει με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πέρα όμως από την εξέταση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του εγχειρήματος, η Voria.gr πληροφορείται ότι έχει προγραμματιστεί και συνάντηση υπουργού και δημάρχου με επιχειρηματίες της περιοχής, που προσβλέπουν στη δημιουργία του εμπορικού κέντρου και ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την αυτοψία στα «Αλώνια», η οποία προγραμματίστηκε για τις 12.00' το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η έκταση είναι ελεύθερη, ανήκει στο δήμο, ενώ διατηρείται σε καλή κατάσταση, χωρίς όμως να έχει αξιοποιηθεί, αν και αυτό αποτελούσε για πολλά χρόνια ζητούμενο και θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία, εξαιτίας της χωροθέτησής της στο κέντρο της πόλης. Όλες οι χρήσεις που προβλέπονται στο σχέδιο του δήμου είναι εγκεκριμένες για το συγκεκριμένο χώρο.