Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Άμεση η επέμβαση του δήμου για τη φωτιά στη Συμμαχική Οδό

Με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κινητοποιήθηκε άμεσα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση της φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Άμεση ήταν η επέμβαση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ξερά χόρτα σε αγροτεμάχιο επί της Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου-Διαβατών.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σκουπίδια στο Ωραιόκαστρο (videos)

Στο σημείο ειδοποιήθηκε και έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενη από 20 άνδρες και 8 πυροσβεστικά οχήματα. Με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κινητοποιήθηκε άμεσα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Στον χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Δαμιανός Ιωσηφίδης, το υδροφόρο όχημα του δήμου και δημοτικοί υπάλληλοι, που συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών.

Η υδροφόρα του δήμου χρησιμοποιήθηκε για ρίψεις νερού στις εστίες φωτιάς, καθώς επίσης και για την ανατροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Ωραιοκάστρου η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε.

Τα αίτια που προκλήθηκε η πυρκαγιά ερευνά το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.