Skip to main content

Ωραιόκαστρο: «Ευχαριστώ» Τσακίρη σε πυροσβέστες και εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έφτασε στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης

«Ευχαριστώ» σε πυροσβέστες, εθελοντές και υπαλλήλους του δήμου Ωραιοκάστρου που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης κάτω από τον οικισμό της Γαλήνης εξέφρασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου με εντολή του δημάρχου με ένα υδροφόρο όχημα, πυροφύλακες και υπαλλήλους του δήμου, ενώ συμμετείχαν μέλη της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της ΕΜΟΔΕ.

Ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. «Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του δήμου μας, τους εθελοντές και όσους συνέδραμαν για να αντιμετωπιστεί η φωτιά χωρίς ευτυχώς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες», ανέφερε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όσο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Παράλληλα ο δήμος Ωραιοκάστρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τονίζει ότι τα ελικόπτερα που βοήθησαν στην κατάσβεση εφοδιαζόταν με νερό από τη λίμνη Ωραιοκάστρου «Π. Ισχνόπουλος», κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμο χρόνο.