Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Εξοπλισμό για απολύμανση χώρων προμηθεύτηκε ο οργανισμός Πολιτισμού

Ο Οργανισμός προμηθεύτηκε έναν εκνεφωτή επαγγελματικού τύπου, πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης και είδη ατομικής προστασίας.

Στην προμήθεια εξοπλισμού για την απολύμανση χώρων προχώρησε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid-19 και του γενικού lockdown.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός προμηθεύτηκε έναν εκνεφωτή επαγγελματικού τύπου, πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης και είδη ατομικής προστασίας (ειδικές στολές, μάσκες και ειδικά γυαλιά). Το προσωπικό καθαριότητας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. θα εκπαιδευτεί κατάλληλα για να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό και θα υλοποιεί απολυμάνσεις, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Την πρώτη εφαρμογή - δοκιμή έκανε σήμερα στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης.



«Προμηθευτήκαμε τον ειδικό εξοπλισμό με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων που εφαρμόζουμε για την προστασία από τον Covid-19 στις εγκαταστάσεις που λειτουργούμε. Εν μέσω της πανδημίας κάνουμε αυτή την κίνηση για να δείξουμε εμπράκτως ότι βρισκόμαστε δίπλα στο προσωπικό μας, στα παιδιά, στις οικογένειές τους, στους ηλικιωμένους. Διευκρινίζω και επισημαίνω πως η προμήθεια αυτού του εξοπλισμού δεν αντικαθιστά την απολύμανση που πραγματοποιείται και θα συνεχίσει να υλοποιείται από πιστοποιημένους φορείς, όταν επιβεβαιωθεί θετικό κρούσμα Covid -19 στις δομές μας. Μας επιτρέπει, όμως, να πραγματοποιούμε επικουρικά και πιο συχνά απολυμάνσεις στις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., δηλαδή στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ όταν επαναλειτουργήσουν, στις βιβλιοθήκες και στα γραφεία της διοίκησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης.

Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού παρόντες ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ελένη Τζάτσου και Παναγιώτης Κοτίδης.