Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Μπήκαν οι υπογραφές για την ανέγερση του 4ου Γυμνασίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.170.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για ένα έργο πνοής που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο ο δήμος Ωραιοκάστρου μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την ανέγερση του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.  

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.170.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης τόνισε: « Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς το Ωραιόκαστρο, όπως και άλλοι δήμοι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιριακών υποδομών. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, που αναπτύσσεται συνεχώς, αυξάνεται πληθυσμιακά και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων είναι απαραίτητη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που μετά από πολύ κόπο και αγώνα, καταφέραμε τελικά να ικανοποιήσουμε ακόμη ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών μας. Ήταν ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίσαμε! Γιατί η προσφορά στο χώρο της Παιδείας είναι από τις μεγαλύτερες «επενδύσεις» στο αύριο αυτού του τόπου. Γιατί τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους»

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τις προσπάθειες χρόνων να υλοποιούνται. Και η ανέγερση ενός σχολικού κτιρίου ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς, που τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε. Κάθε προσφορά μας στη νέα γενιά είναι ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον. Και ο τόπος μας το χρειάζεται», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Καραστερίου.