Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Παραλίγο πυρκαγιά σε πάρκο από... στάχτη τζακιού

Μια απερισκεψία πολίτη παραλίγο να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε μικρό πάρκο στην περιοχή του Παλαιοκάστρου με εκδήλωση μικρής πυρκαγιάς.

Παρανάλωμα του πυρός να γίνει παραλίγο πάρκο στο Παλαιόκαστρο του δήμου Ωραιοκάστρου χθες το βράδυ, όταν πολίτης πέταξε στο σημείο στάχτη από το τζάκι του που δεν είχε σβήσει με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά που κατασβέστηκε με παρέμβαση στελεχών της δημοτικής αρχής.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συλλέγουν την στάχτη και να ακολουθούν τις κάτωθι συμβουλές:

καλό είναι να την σβήνουμε με νερό ή διαφορετικά να την συλλέγουμε σε έναν μεταλλικό κουβά, να την αφήνουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο να κρυώσει και μετά να την πετάμε.

δεν πρέπει η ζεστή στάχτη να τοποθετείται απευθείας σε πλαστικές ή χάρτινες σακούλες.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε την στάχτη σε χώρους πρασίνου και πάρκα αν δεν έχουμε κάνει τις παραπάνω ενέργειες.

Παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες μας να επιδείξουν την δέουσα προσοχή, ευαισθησία, συνεργασία και υπευθυνότητα, ώστε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, την καθαριότητα του Δήμου μας.

Τέλος, η Αντιδημαρχεία Καθαριότητας κάνει έκκληση σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους καπνός ή φλόγες να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική για να προληφθεί ενδεχόμενη εξάπλωση της φωτιάς.